Torka

Written by Syndroma: 2011-04-27 at 07:36:13 - Vardagstrams, Comments [0].
Det är torka här för jag håller på och pillar på en ny design och tycker det är allmänt skittråkig att blogga innan den är färdig. Så nu vet ni ;) Hoppas på att jag ska bli färdig med den nya till 1:e maj!

ELFTE APRIL II

Written by Syndroma: 2011-04-16 at 05:45:11 - Modell&Porträtt, Comments [1].

Sabina & magen

ELFTE APRIL

Written by Syndroma: 2011-04-12 at 11:22:51 - Modell&Porträtt, Comments [0].

Finaste Sabinas mage.

Äntligen!

Written by Syndroma: 2011-04-11 at 08:46:32 - Vardagstrams, Comments [1].
Idag ska jag äntligen få fota lite igen. Är sjukt pepp samtidigt som jag bävar lite, har ju för tusan inte ens hållt i en kamera på... ett år? Två? Längesen är det i alla fall och det ska bli så roligt!

KillerColours Giveaway!

Written by Syndroma: 2011-04-10 at 14:14:18 - Vardagstrams, Comments [0].
Ni har väl inte missat att KillerColours har en giveaway just nu? I potten ligger flera fin-fina pigmnet från MADminerals som jag själv är otroligt sugen på! Va med ni med vettja!


Bild lånad av KillerColours!

I follow rivers

Written by Syndroma: 2011-04-09 at 00:22:38 - Vardagstrams, Comments [0].
Oh Lykke Li, tack som fan! Inspirations-kick till tusen!

C'est pour toi!

FEMTE APRIL

Written by Syndroma: 2011-04-05 at 13:17:58 - Akvarell, Comments [2].

Akvarell + Spritpenna

Laxermedel + matolja = rent fejs?

Written by Syndroma: 2011-04-04 at 01:08:11 - Projekt: Rent fejs, Comments [1].
(Försenat men ändå aktuellt)

Jag har alltså börjat med OCM,  (Oil Cleansing Method)  i försök att få bukt med min bråkiga hy. Jag har haft problem med finnar sedan tidiga tonår men det började bli riktiga problem och riktigt jobbigt i 16-17års åldern och sen dess har det gått upp&ner. Bättre ibland, horribelt värre ibland. Tydligen ska de flestas problem gå över 20-25 års åldern, men jag orkar faktiskt inte vänta längre eftersom det nu börjar bli ohållbart. Det är riktigt hårda knutor och istället för att bara vara den "traditionella" finnen så börjar det liksom bukta innåt, som direkta ärrbildningar. Nej tack! Nu får det vara nog! Funkar inte det här, då blire doktorn. Punkt

OCM är en blandning utav ricinolja och en komplementsolja att blanda ut ricinoljan som är väldigt tjock. Ricinoljan använder man för att den går ner i porerna och "lyfter upp" orenheter ur porerna när det sedan är dags för slutmomentet. Jag valde att använda olivolja men man kan använda andra också. Här är en väldigt användbar sida jag hittade som listar upp olika oljor och deras egenskaper samt om vilka oljor som bör passa bäst till olika hudtyper.

Hur gör man då?

Jo, man blandar till sin olja först och främst. Hur mycket vad ska ha utav varje olja beror på vilken hudtyp man har. Generellt ser det ut såhär:

Torr hy: 10% ricinolja + 90% valfri olja
Normal/kombi hy: 20% ricinolja + 80% valfri olja
Fet hy: 30% ricinolja + 70% valfri olja


Sedan får man testa sig för lite beroende på hur man upplever sitt ansikte efter tvätt. Jag började med en blandning för fet hud, men kände att det stramade för mycket på sina ställen så minskade mängden ricinolja till 20% och nu känns det mycket bättre.

Man behöver inte blanda några stora mängder åt gången, jag köpte en liten reseförpackningsflaska med kork till min blandning och den kommer räcka länge. Helst ska man dock använda sig utav glasflaskor och eller byta flaska/burk eller vad man nu förvarar det i nästa gång man blandar nytt. Detta är för att man vill undvika bakerier så mycket som möjligt eftersom det masseras ner i porerna.

När oljan är blandad så är det bara att sätta igång! En klick stor som en 5krona räcker gott & väl till hela ansiktet. Sätt dig ner dröm dig iväg och njut av den här lilla stunden. Jag brukar sitta ganska länge, 10 minuter och mer. När jag känner mig färdig tar jag en ren handduk och blöter den med hett vatten, vrider ur den lite lätt och lägger den sedan över ansiktet. Där sitter jag tills handduken har blivit kall, torkar av ansiktet och upprepar sedan proceduren 2-3 gånger till. Allt beroende på hur man upplever sitt ansikte. Känns det som om att du behöver upprepa det mer än mina 3-4 gånger så gör det fler gånger!

Ricinolja hittar du på Apotek för drygt 50-60spänn och olivolja i matbutiken. Se bara till att den är kallpressad!