A reintroduktion

Written by Syndroma: 2010-09-24 at 16:01:37 - Vardagstrams, Comments [0].
Så, nu när jag piffat till designen tänkte jag att det är dags att köra en liten återintroduktion om vad den här bloggen är till för.

Syndromas var från början tänkt som en ren och skär skönhetsblogg. Men härliga bilder på nya inköp, sminkningar, recensioner och allt möjligt inom området. Men eftersom jag är en väldigt kreativ individ och tycker om att hålla på med så många olika typer utav kreativa aktiviteter känns det bäst för mig att inte nischa mig som enbart en skönhetsblogg. Det kommer såklart bli sån't också men det kommer att blandas ut med annat kreativt tjafs ;)

Mitt huvudmål är fortfarande först och främst att inspirera intressera, tispa, informera, inspirera samt utveckla min teknik, fast inom alla mina intresseområden.

Så är du en smink-, konst-, foto-, kläd- och designtok? Då är du hjärtligt välkommen hit och jag hoppas, återigen, att du ska trivas bra här med mig.

TBS Nutriganics Smoothing Day Cream

Written by Syndroma: 2010-09-24 at 15:48:27 - Recensioner, Comments [0].
För ett par månader sedan var jag ute efter en ny hudkräm. Att leta ny hudkräm är något av det värsta jag vet, ungefär lika mycket som jag ogillar att prova ut ny bikini! Det tar alltid en halv evighet för mig att bestämma alternativ och sedan sålla bland dem. Väga pro's och con's! Samtidigt tycker jag det är ganska roligt med hudvård, så länge man slipper köpa nytt.

Just vid det här tillfället hade jag snöat in mig på The Body Shops produkter och ville testa något där ifrån. Jag var så nöjd med min rengöring jag lite tidigare hade köpt där att jag ville utforska lite mer i deras sortiment.

Så kommer man till det klurigaste, vad ska man välja? Min hy är så jäkla knepig. Den är fet, finnig, porig och ganska känslig. Förr i tiden körde jag mycket på acne/fet hy produkter, de gjorde det bara värre. Går jag åt andra hållet, så att jag kör med produkter för känslig hy i vissa fall torr hy, då blir jag alldeles på tok för fet i ansiktet. Nu för tiden brukar jag blanda lite, en lite kraftigare rengöring och en mildare kräm t.ex.

Den här gången föll i alla fall valet på TBS Nutriganics Smoothing Day Cream. Det är en kräm i deras ecocert sortiment som jag tidigare helt missat. När expiditen berättade lite närmare om den verkade den inte alls fel även om jag kan tycka att jag nog är lite ung för att köra på anti-ageing/utslätande produkter, haha.

Jag försöker komma ihåg när jag köpte den exakt, men misslyckas. Någon gång i mars/april tror jag. Och det blir väsentligt om varför jag nämner det alldeles strax.

Krämen i sig är ganska trevlig. Den känns fet, fast går in snabbt och lämnar ingen hinna efter sig. Det luktar lite... speciellt. Kommer ni ihåg "Jenka" tuggummin som man köpte för 50öre när man var liten? Ja, det finns en hint av jenka-doft i den här krämen och jag vet inte om jag gillar det eller inte. Det kommer förpackad i en pumpflaska med en botten som trycker upp/följer med upp efter varje pump. Hygieniskt och ekonomiskt eftersom man får med sig mer produkt upp som pumpen vanligtvis missar.

Hur som helst, nu kommer vi till mitt dilemma. Trots att jag gillar krämen, även om jag är lite suspekt till lukten så kan jag inte se förbi att det är otroligt odryg. Som jag sa, tror jag att jag köpte den i mars/april och den tog slut i början av juni! Det tycker jag inte är riktigt ok! Dessutom var jag helt oförberedd på det då förpackningen är opak och har lite tyngd i sig. Jag är lite sur över att jag slängt förpackningen så jag inte kunde fota hur den såg ut. Det är möjligt att jag upplevde den odryg eftersom jag använde den både morgon och kväll. Likväl känns det som om det borde ha räckt längre.

Make Up Store's facial mask

Written by Syndroma: 2010-09-24 at 15:28:11 - Recensioner, Comments [0].
För ett ganska bra tag sedan så bestämde jag mig för att göra mig av med mitt presentkort på Make Up Store som jag fick i julklapp. Det var en verklig pina när jag stod där inne och skulle välja. Först lutade det mot nya ögonskuggor, men jag sa till mig själv att: "Näääe du fröken, nu får du banne mig vara lite våghalsig! Ge dig ut på äventyr, fartfyllda äventyr, se faran i vitögat". Så mycket äventyr blev det kanske inte, inte så som jag först tänkte med piratskepp och medeltida svärdsfärktningar. Men det det blev i alla fall ingen ögonskugga!

Jag kom hem, mäkta stolt med Green Tea Facial mask och kunde inte hålla mig särskilt länge förrän jag bröt upp förpackningen och skulle titta, peta och testa.

Den lilla svarta lådan innehöll 4 stycken svarta påsar. Lite klent tyckte jag men tänkte inte mycket mer på det just då, jag var för nyfiken för att hålla fast vid sådana petitesser. På den lilla svarta lådan stod det så här:

"Grönt te är antioxidant som skyddar din hy mot fria radikaler. Dessutom verkar grönt te anti-infalmmatorist. Den naturliga alga molekulen i masken absorberar vatten och frigör näring, perfekt för den torra hyn. På samma gång verkar molekylen djuprengörande och sammandragande."

Påsarna innehåller 15gr produkt i varje påse och ska blandas med 40ml varmt vatten. Gör inte som jag och virra i hop ml med cl, det kan blir väldigt fel. Man applicerar den med antigen en pensel (det finns en speciell pensel för detta ändamål på MUS), spatel, fingrar eller som jag gjorde, med en sked. Man låter den verka i 10 minuter och drar sedan av den eller sköljer med ljummet vatten.

Nu har ju inte jag torr hy vad jag vet, men what the hell. Jag hämtade en liten skål i köket, något att veva med, kokade upp vatten, rev sönder påsen och hällde ned hela härligheten i det varma vattnet. Vevade gjorde jag också, ganska bestämt. Första påsen failade jag ganska duktigt på, eftersom jag hade tänkt i fel mått. Andra påsen blev däremot helt perfekt!

Masken i sig är alldeles ljuvlig! Jag blandade min med en sådan mängd vatten att det blir en peel off mask (man kan också blanda ut med lite mer vatten så den blir tunnare, men mister peel off effekten. Spär man ut den skall man också kunna använda innehållet i en påse mer än en gång). And I have to say: I love it! Den luktar gott, den känns jättehärlig, det är lite löjligt roligt att pilla bort skalet och det kändes som att man fick ett direkt resultat. Min rodnad gick ner och kände mig ordentligt återfuktad.

Jag har egentligen bara en enda negativ tanke om den här produkten och det är priset. 200:- för fyra användningstillfällen känns ganska dyrt tycker jag (visst, man kan ju som sagt spä ut det lite för att kunna använda det någon mer gång). Likväl så tycker jag personligen att det är värt det och jag kommer köpa den här masken fler gånger och är väldigt sugen på att testa fler utav Make Up Store's masker!

Man ser väldigt stilig ut med grönt gegg i ansiktet, I must sayNu hände det!

Written by Syndroma: 2010-09-24 at 12:20:46 - Vardagstrams, Comments [0].
Nu hände det äntligen! Ny designför hela slanten!

Ser det allmänt knasigt ut så prova att trycka på F5 (:

Googly eyes

Written by Syndroma: 2010-09-14 at 15:00:17 - Vardagstrams, Comments [3].

 

 

Nu tar jag mina lite smått skeva ögon och tar en paus från internet och kodning. Kanske hittar jag något utanför fönstret, kanske tittar jag på TV en stund. I vilket fall som helst så börjar jag få kraftig träsmak i min bakdel.


Friday I'm in love

Written by Syndroma: 2010-09-03 at 11:51:59 - Vardagstrams, Comments [0].
Fredag, betyder att karlasloken kommer hem tidigt. Betyder också att han lika fort som han kommer hem åker iväg igen för att kolla på ett nytt fyrhjuligt fordon. Så, jag ska istället ner till staden och möta upp min käraste vän och kolla utbudet av träningskläder i stan istället. Resten utav helgen innebär jobb för fröken, det ska bli väldigt skönt faktiskt. Nu ska jag surpla vidare på mitt kaffe och kela lite med missarna, som har lugnat ned sig betydligt sedan gårdagen.

Kyligt värre

Written by Syndroma: 2010-09-02 at 18:57:38 - Vardagstrams, Comments [0].
Hemkommen efter en dag tillsammans med mina morföräldrar. Lite städ, lite tvätt och en gnutta mat. Väldigt trevligt med ack så frustrerande att åka så pass mycket buss som det krävs för att ta sig fram och tillbaka. Well well, dagens goda gärning avklarad i vilket fall som helst.

På tal om något helt annat, jag misstänker att våra katter har fått någon typ av anfall. De muttrar och gör konstiga läten, hintar om brutalt kel och rullar runt på stolar och golv. Och att kela med dem gör ingen som helst nytta i nuläget. Faktum är att det hittills har det bara gjort saken värre.

En sak som irriterar mig för tillfället är vår ytterst kyliga lägenhet. Eller ptja, det var kanske att ta i men kyligt är det i alla fall. Det brukar hända vid den här tiden och det är inte så värst roligt att behöva klä på sig många läger kläder när man vistas utomhus. Förra året höll jag och gubben på att bli förkylda av att vistas inomhus under vintern, inomhus! Inte helt okey kan jag tycka. Fårtofflor måste införskaffas snarast möjligt!

You could even have it written on your t-shirt

Written by Syndroma: 2010-09-02 at 09:54:28 - Musik, musik, musik, Comments [0].
De senaste dagarna har merparten utav min datortid tillbringats lyssnandes på I Blame Coco feat. Robyn (Miike Snow Remix) - Caesar. Jag gillar't!

Snart beger jag mig nedåt stan för att sedan bussa vidare till Tingsryd. Jag plockar med mig R.Jordan, Tomans Huvud som sysselsättning på bussen.

Have a nice day!


 


Cosmos

Written by Syndroma: 2010-09-01 at 14:05:47 - Djurfoto, Comments [3].
Möt Cosmos, min andra katt. Pappa till Qazimodo och en väldigt... krävande katt. Är äldigt förtjust i kel och kelar man inte tillräckligt bra så blir han förbannad och nafsar en lite lätt (läs biter till ganska ordentligt) i den kroppsdel som är närmast käften. Han är duktig på att apportera, eller var duktig. Han har lagt ner med det sedan Quazi kom till och flyttade in hos oss.

Cosmos, Canon eos450d. Någon gång under 2007

En sommar 2006

Written by Syndroma: 2010-09-01 at 13:53:21 - Natur&Arkitektur, Comments [0].

En sommar 2006 eller 2007 vaktade jag mina föräldrars hus och under den tiden hade jag enorma sömnproblem. För att göra annat än att bara sitta på en stol tog jag min kompaktkamera och utforskade fotomöjligheterna i mammans trädgråd.

 

Pentax Optio S5I