I morgon firars det...

Written by Syndroma: 2010-06-06 at 23:02:41 - Den stora resan: Sluta röka, Comments [0].
... en vecka som rökfri, igen! Ja, jag vet! Jag failade förra försöket. Varför? Många olika anledningar men det känns som om de är ganska irrellevanta, faktiskt. Huvudsaken är ju faktiskt att jag är på gång igen och faktiskt har klart mig en hel vecka! (Ja, jag är löjligt stolt över mig själv)

I stället för att gå på om hur skönt det känns och sånt trams så tänkte jag dela med mig av min pepp-lista-grej jag skrev ihop när hela karusellen startade:

+ Om jag slutar nu så kanske jag slipper drabbas utan lungcancer och KOL. De sjukdomarna är inte så jäkla party som man kan tro (ursäkta ironin)
+ Om jag slutar nu kanske jag hinner skratta ihop den där tiden jag förlorat av att ha rökt. "Ett gott skratt förlänger livet" GAME ON!
+ Inrökt tjej lukar faktiskt inte så jäkla gott om man tänker efter, nu kan kanske parfym och dylikt komma till sin rätt! Det kanske slutar med att jag bara luktar svett, men what the heck, det kan jag leva med!
+ För Davids skull! Detta lilla liv, jag vill inte vara en bidragande orsak till att han ska känna obehag, bli sjuk eller på svårt att andas (David är min systerson och har en väldigt allergisk pappa. Eftersom han är liten kille fortfarande så vet ju ingen när eller om han kommer få några reaktioner, inte heller på vad!)
+ För att följa upp på ovanstående + så vill jag inte heller vara en bidragade orsak till att han eventuellt får sådana dåliga vanor. Jag vet av egen erfarenhet att det kan göra en jäkla skillnad i hur man uppfattar saker och ting. Man vet att det är skitfarligt men lyckas ändå på något lustig sätt tro att det inte är så farligt när personer man ser upp till röker/rökte. Att vara ett dåligt inflytande på den här lille killen, det är det sista jag vill!
+ För en gångs skull på 6-7 år har jag en chans att faktiskt kunna skaffa min lite kondition! Så jäkla roligt är det inte att vilja lägga sig ner och dö av andnöd var 10:e meter när man är ute och promenerar.
+ Hyn får en ärlig chans att bli bättre och inte bara sämre!
+ Mamma! Kära, fina, älskade lilla mamma! Att göra henne ledsen är piss och kommer alltid vara piss. I don't want that!
+ Att spara in drygt 800 spänn i månaden är inte heller helt fel när jag tänker efter
+ Man slipper stå ute och frysa under vintermånaderna
+ Min stackars lilla mage kanske blir kompis med mig om jag fimpar (ha ha) rökningen.

Jag hade två - med på min lista. Men ganska ovärt att ta med dem när det finns så många + som smiskar dem hårt på bakdelen!

När jag väl sitter där, frustrerad, sur och tror att inget annat än ett par bloss kommer hjälpa. Då tar jag fram min lista, läser igenom den ett par gånger och sedan känns det lite bättre. Sedan för jag en liten monolog, exempel på den: "Näääe du, jag måste inte ALLS röka. Det är bara som jag tror!" eller "Tänk på familjen, tänk på gubbe och missarna". Sedan avslutar jag lite fint med "Fy fan vad awesome jag är, sjukt awesome". Låter kanske inte märligt för vissa, but it gets me through the day.

Nu ska jag sluta svammla och fiffla med en liten recension.

Take care!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback