Frustrerad

Written by Syndroma: 2010-06-20 at 19:20:10 - Vardagstrams, Comments [0].
Nu tror jag mig ha funnit en utbildning som skulle passa mig (och blivande yrke) superbra! Men 180.000 kursavgift och 10.000 i anmälningsavgift suger när man inga pengar har. Eller giltig grundskoleutbildning för den delen. Nu har jag visserligen ett mål med uppläsningen av mina betyg och en investering för framtiden. Fast, jag ska nog låta det här ligga och gro lite innan jag kastar mig in i allt vad planer heter. Vem vet, det kanske bara är en nyck :P

Ameh!

Written by Syndroma: 2010-06-18 at 21:55:40 - Vardagstrams, Comments [0].
Mitt utkast på recensionen har försvunnit! Förbannat ocoolt! Hädanefter ska jag spara allt "viktigt" jag skriver separat i datorn istället :(

För övrigt så sitter jag och dricker ett glas vin i min ensamhet, skissar lite på framtida plagg. Gubbe har åkt hem till sina föräldrar över helgen för lite rally ute i skogsmarkerna. Själv ska jag jobba hela helgen, ska bli skönt att få göra lite nytta. Men det är tråkigt att vara ensam hemma, katterna är snikna med gos när inte gubbe är hemma.

Godnatt sötnötter!

Nyheter i badrumskåpet

Written by Syndroma: 2010-06-12 at 23:18:53 - Nytt i sminkväskan, Comments [0].
Idag har det inhandlats lite nya hudprylar till fröken. Efter många om och men samt en väldigt trevlig butiksmänniska slutade det med The Body Shop's Aloe Soothing Day Cream. Jag slog även till på nattkrämen ur samma sortiment. Som om inte det var nog fick jag hem ett generöst prom av Seaweed Iconic Clay Mask och 2 påsprover på Seaweed Mattifying Cream! Dessutom tog jag tummen ur och skaffade mig ett medlemskap där också. Klad hest!

Har hunnit testköra båda Aloekrämerna under dagen och än så länge känns det fint. Hoppas det håller i sig!

Så, det väntar en recension på min senaste kräm jag testade. Håller för tillfället på att finslipa den så den kommer upp inom de närmsta dagarna (:

På tal om The Body Shop! På Torsdag så är det klubbrea här i Växjö. Skulle inte förvåna mig om det är på fler ställen runt om i landet. Portarna öppnas tidigt på morgonen (har för mig att hon sa 8.00). Så är det något du känner att du vill plocka hem så tycker jag du bör bege dig dit hän! Ska kolla upp så tiden stämmer!

Nu ska jag bege mig mot soffan och två väldigt gnälliga katter. Take care!

Cwaaaazy!

Written by Syndroma: 2010-06-11 at 19:22:54 - Att vara Syndroma, Comments [0].
Mitt huvud håller på att explodera! Jo, det är sant! Eller ptja, bildligt talat alltså. Jag har så sinnesjukt tråkigt just nu att det är ett skämt! Kan inte komma ihåg senast jag hade så här tråkigt. Min hjärna slutar i det närmaste att fungera vid tillfällen som de här. Jag kan inte koncentrera mig på något längre än max 15 minuter, jag blir förbannad och börjar göra något annat, blir förbannad och uttråkad igen och så fortsätter det. Samtidigt så har jag så sjukt mycket ideér i mitt huvud som borde komm ut på papper med det är fysiskt omöjligt just nu! Allt jag tar i blir till bajs! Bildligt talat alltså, jag sitter inte med bajs i händerna på riktigt.

Och jag är så grymt nära på att springa (!) ned till macken och köpa mig ett paket cigg. Ja, jag vet. Det är skitkasst! Likväl är det ett tidsfördriv som inte kräver mer koncentration än att tända skiten!

Nu måste jag göra något drastiskt åt det här. Kanske springa, fast i motsatt riktning mot macken?

Passing time

Written by Syndroma: 2010-06-09 at 12:31:59 - Blyerts, Bläck&Tusch, Comments [0].

Tidsfördriv under lektionstid, 2009

Under lektionstid kunde jag ibland bli fantastiskt uttråkad. Tristessen botades med att fylla mina kollegieblock med skisser & design istället för fakta. Det fylldes inte bara med semi-snusk även om man kan tro det :P

Quazimodo

Written by Syndroma: 2010-06-08 at 21:59:35 - Djurfoto, Comments [1].

Quazimodo, 20080821

Möt min ena misse. Quazimodo heter han men kallas Quazi, Quazen, Pasen m.m. Det här lilla charmtrollet är en Siames, när han "pratar" låter han knappt som en katt om han låter över huvudtaget. Man kan se att han mjauar men allt man hör är lite väs. När han väl låter så låter han definitivt inte som en hankatt!

Quazi är med väldigt mycket och fantastiskt social. Blir gärna gosad med hur länge som helst och är inom gos väldigt självgående. Man behöver hålla upp en hand, sedan sköter han resten. Det bästa han vet är snören och är lagom duktig på att apportera!

Hur som helst, det här fotot tog jag när han och hans syskon fortfarande var ungkatter. Mamma hade en kull hemma för första gången på flera år så jag var tvungen att försöka föreviga dem innan de 3 andra skulle åka till sina blivande ägare. Av alla de foton jag tog under tiden de var små och lite större så är det här min favorit på Qazi. Det ser så himla mysigt ut i katthögen!

First off!

Written by Syndroma: 2010-06-07 at 13:13:40 - Modell&Porträtt, Comments [0].

Min käraste, den 29mars 2008.


Sabina ville ha lite kort på sin nya klänning hon skulle ha till studentbalen, om jag minns rätt. Det var första gången jag höll i hennes kamera och tror till och med att det var första gången jag höll i en systemkamera över huvud taget. Jag minns nämligen att jag var jätterädd för att råka tappa den eller ha söner den på ett eller annat sätt.

Jag kommer i håg att jag var sjukt stolt över bilderna från den här plåtningen. Det är jag faktiskt fortfarande och har därför valt att behålla redigeringen jag gjorde då och inte göra en ny.

Syndroma känner sig stolt, vad tycker ni?

I morgon firars det...

Written by Syndroma: 2010-06-06 at 23:02:41 - Den stora resan: Sluta röka, Comments [0].
... en vecka som rökfri, igen! Ja, jag vet! Jag failade förra försöket. Varför? Många olika anledningar men det känns som om de är ganska irrellevanta, faktiskt. Huvudsaken är ju faktiskt att jag är på gång igen och faktiskt har klart mig en hel vecka! (Ja, jag är löjligt stolt över mig själv)

I stället för att gå på om hur skönt det känns och sånt trams så tänkte jag dela med mig av min pepp-lista-grej jag skrev ihop när hela karusellen startade:

+ Om jag slutar nu så kanske jag slipper drabbas utan lungcancer och KOL. De sjukdomarna är inte så jäkla party som man kan tro (ursäkta ironin)
+ Om jag slutar nu kanske jag hinner skratta ihop den där tiden jag förlorat av att ha rökt. "Ett gott skratt förlänger livet" GAME ON!
+ Inrökt tjej lukar faktiskt inte så jäkla gott om man tänker efter, nu kan kanske parfym och dylikt komma till sin rätt! Det kanske slutar med att jag bara luktar svett, men what the heck, det kan jag leva med!
+ För Davids skull! Detta lilla liv, jag vill inte vara en bidragande orsak till att han ska känna obehag, bli sjuk eller på svårt att andas (David är min systerson och har en väldigt allergisk pappa. Eftersom han är liten kille fortfarande så vet ju ingen när eller om han kommer få några reaktioner, inte heller på vad!)
+ För att följa upp på ovanstående + så vill jag inte heller vara en bidragade orsak till att han eventuellt får sådana dåliga vanor. Jag vet av egen erfarenhet att det kan göra en jäkla skillnad i hur man uppfattar saker och ting. Man vet att det är skitfarligt men lyckas ändå på något lustig sätt tro att det inte är så farligt när personer man ser upp till röker/rökte. Att vara ett dåligt inflytande på den här lille killen, det är det sista jag vill!
+ För en gångs skull på 6-7 år har jag en chans att faktiskt kunna skaffa min lite kondition! Så jäkla roligt är det inte att vilja lägga sig ner och dö av andnöd var 10:e meter när man är ute och promenerar.
+ Hyn får en ärlig chans att bli bättre och inte bara sämre!
+ Mamma! Kära, fina, älskade lilla mamma! Att göra henne ledsen är piss och kommer alltid vara piss. I don't want that!
+ Att spara in drygt 800 spänn i månaden är inte heller helt fel när jag tänker efter
+ Man slipper stå ute och frysa under vintermånaderna
+ Min stackars lilla mage kanske blir kompis med mig om jag fimpar (ha ha) rökningen.

Jag hade två - med på min lista. Men ganska ovärt att ta med dem när det finns så många + som smiskar dem hårt på bakdelen!

När jag väl sitter där, frustrerad, sur och tror att inget annat än ett par bloss kommer hjälpa. Då tar jag fram min lista, läser igenom den ett par gånger och sedan känns det lite bättre. Sedan för jag en liten monolog, exempel på den: "Näääe du, jag måste inte ALLS röka. Det är bara som jag tror!" eller "Tänk på familjen, tänk på gubbe och missarna". Sedan avslutar jag lite fint med "Fy fan vad awesome jag är, sjukt awesome". Låter kanske inte märligt för vissa, but it gets me through the day.

Nu ska jag sluta svammla och fiffla med en liten recension.

Take care!