Spontan beställning

Written by Syndroma: 2010-01-26 at 23:54:44 - Att köpa lycka, Comments [2].
Ikväll gjorde jag min första beställning från TransDesign! Jag hoppades att det skulle gå smärtfritt, vilket det givetvis inte gjorde. Själva beställningen och trix med frakt och flat-packages osv gick fin-fint (tror jag i alla fall, det märker vi om inte annat) men det var när det kom till betalningsstadiet det började krångla. Eller krångla är väl fel att säga för det gick precis som det skulle, bara det att det är fel adress reggad på mitt PayPal. Min gamla adress som jag flyttade ifrån för bergis snart 2 år sedan var fortfarande satt som "home". Och jag är så stört säker på att jag faktiskt ändrade det så jag la min beställning från Sigma, så jag förstår inte riktigt varför det inte är bekräftat. Ibland önskar jag att jag inte blir så ivrig när jag ska göra saker jag aldrig gjort föut... suck!

I vilket fall som helst tycker jag att paket borde komma hit till mig och inte till den andra adressen, eftersom jag fyllde i den nya adressen hos Trans, både som billing och shippingadres. Men om det här fuckar nu och paketet försvinner pga det är kommer jag börja gråta, våldsamt! Inte bara för att $40 poffar åt helvete, utan för att det är så få saker jag kan unna mig eftersom jag är arbetslös och har en väldigt knaper inkomst. Dessutom så är jag såld på mintiga lack och China Glaze's Re-Fresh-Mint är med i paketet (tillsammans med base- & topcoat och ett par andra lack från CG's Up and away). Jag har missat Essie's mint, MAC's mint, kommer bergis missa Isadoras mint osv, JAG VILL HA MITT MINTLACK!

Jag vet att jag är en gnällig gnu nu, förlåt. Jag ska tänka på barnen i Afrika och offren i Haiti när jag släppt det här. Promise!

Sigma Makeup recension pt.I

Written by Syndroma: 2010-01-16 at 11:43:14 - Recensioner, Comments [0].
Jag tänkte dela upp den här recensionen/testen i olika delar och detta är inte helt oväntat den första delen där jag kommer gå igenom mitt första intryck av leverans och penslar. Anledningen till varför jag vill dela upp det är för att jag vill göra ett så grundligt och riktigt jobb som möjligt med både penslar och recension. Eftersom det här är ett så pass omtalat märke och det råder så mycket misstro kring det vill jag verkligen göra så gott jag kan med mina recensioner. Skulle jag försöka sammanfatta allt i ett och samma inlägg kommer jag ha svårt att få något sammanhang och allt kommer bli sörja. Det blir det så ofta i alla fall.


Första intryck och tvätt:


Jag fick mitt efterlängtade paket från Sigma den 5/1 (la beställningen 28/12) och det tog bara en vecka och då under nyårsfirandet, det kan jag tycka är ganska bra ändå. Det brukar ju kunna vara kaos lite överallt i de tiderna.


Penslarna kom fint paketerade i en påse med ett informationsblad och ett vykort med skötselråd. Något jag verkligen gillar är när när man som kund får sina varor fint paketerade. Då känns det som om säljaren har lagt ner lite extra tid och tanke på just mig som kund och det får mig att känna lite vardagslyx! Dessutom fick jag en liten överraskning i min röda påse, en ögonskugga ur deras sminksortiment - gillas, mycket!


Hur som helst så kändes penslarna väldigt mjuka och lena i borsten, nästan lite löjligt mjuka och gosiga. Jag kom på mig själv att sitta och pensla mig själv i ansiktet en bra stund innan jag märkte vad jag höll på med. De är greppvänliga och faktiskt riktigt snygga.


De klarade sig riktigt bra under tvätten, det var bara några få, så strån på SS197 som inte riktigt ville vara med och leka (då snackar vi kanske 2-3 strån). SS239 klarade sig helt utan håravfall. Det enda negativa jag kommit fram till är att SS197 tar otroligt lång tid på sig att torka ordentligt, förmodligen för att den har en ganska tät borst. Ett tips att att tvätta den 24 timmar innan man tänker använda den igen så den får ta sin tid på sig och att man inte ska riskera att det finns fukt kvar som vill leta sig ner till fästet.


Jag har föresten verkligen försökt att få till några bra bilder... men min kamera är verkligen så värdekass en kamera kan bli. Man kan i alla fall se vad det är, fast kanske inte så tydligt. Man får va gla' för det lilla.

Hittills är jag nöjd. Fortsättning följer...Syndromas val 2009

Written by Syndroma: 2010-01-01 at 20:29:45 - Hår&Hud&Naglar, Comments [2].
Så, jag tänkte att jag skulle lista några produkter jag tycker har gjort mitt 2009 lite bättre.


För håret: TreSemmé Color Revetalize
Jag införskaffade mina två 900ml flaskor i mitten utav september och jag har nog inte använt upp hälften ännu. Det luktar gott, funger alldeles ypperligt och är dessutom drygt. Det enda som är lite negativt är att flaskorna är otroligt otympliga men det kan man leva med!

För ansiktet: L300 Moisturising Lotion
L300 är faktiskt en utav de bättre ansiktskrämer jag testat på väldigt länge. Jag har en tendens att bli väldigt glansig i ansiktet och alla andra krämer jag testat har inte gått in i huden utan har mer lagt sig som en hinna över hela ansiktet istället. Men den här lilla pärlan går in och lämnar ingen hinna utan jag känner mig riktigt återfuktad, dessutom har jag blivit mindre glansig överlag sedan jag började använda den. Ett plus är att den är oparfymerad och inte irriterar huden i onödan!

För kroppen: Natuvive Body Lotion - Pomegranate Moist
Luktar alldeles ljuvligt och tas väldigt lätt upp av huden och man känner sig inte fet. Jag är alldeles tokig i granatäpple så doften passar mig alldeles utmärkt eftersom den inte luktar så mycket att man få ont i huvudet. Ett plus är att den kommer med pump som gör at den blir väldigt lätt att använda och man slipper kladda på tuber och brukar osv.


För fötterna: ACO Special Care - Mjukgörande fotkräm
Speciellt nu under vintermånaderna tycker jag lite extra synd om mina fossingar. De är torra, hårda, spruckna och ledsna. Då känner jag att jag vill skämma bort och ta hand om dem lite extra. Denna fotkrämen luktar menthol och svalkar och mjukar upp fötterna så de blir glada igen!


För sminkborttagning: ACO Face - Ögonmakeup Remover
En riktigt bra ögonmake remover! Jag tycker den funkar bäst om man blöter upp bomullspaddar ordentligt först och häller ut 3-4 droppar på padden och sen viker padden så produkten sprider ut sig lite mer. It's a keeper!

För sinnet: Avkopplingsdag!
Förutom en stor Marabou chokladkaka så vill jag slå ett slag för en avkopplingsdag eller två någon gång i veckan. Tappa upp ett varmt bad med ditt favvisbadskum eller badsalt - eller om du inte har ett badkar, en riktigt varm dusch med en härlig dushkräm istället. Skrubba/fila fötter, kroppen. Lägg en hårinpackning och ansiktsmask. Att koppla bort verkligheten för en stund hjälper mig jättemycket när allt känns lagom dystert och efteråt känner jag mig mer pepp på livet och jobbiga saker som måste tas hand om.

Årets inköpsställe: Apoteket

Apoteket har varit min bästa vän sedan jag tog studenten i somras och ekonomin började tryta. Först tyckte jag att det kändes lite pinigt att gå till apoteket och handla skönhetsprodukter, speciellt innan de bytte design på påsarna. Det kändes liksom inte rätt, men jag är väldigt glad över att jag satte mina fördomar åt sidan för jag har blivt väldigt imponerad av de produkter jag inhandlat där. Hela min lista består ju i princip av saker från Apoteket! De har bra prylar till ett bra pris! Faktum är att Apotekets ena rengöringskit trumfade mina Kaneboprodukter som jag använde för ett par år sedan, ganska jäkla hårt!Så, där har ni mina tips som gjorde mitt 2009 lite bättre och som kanske kan göra ert 2010 lite bättre! Gott Nytt år!


And a happy new year!

Written by Syndroma: 2010-01-01 at 19:37:34 - Vardagstrams, Comments [0].
Gott nytt år till er alla där ute i cyberrymden! Hoppas att ert firande blev minnevärt!