Refreshment

Written by Syndroma: 2010-02-27 at 22:12:19 - Den stora resan: Sluta röka, Comments [0].
Jag har varit SKITKASS med mitt sluta-röka projekt under och efter jul&nyår. Så kass att jag nästan skäms. Det har varit mycket som påverkat "förseningen" och orken har bara inte funnits att stå emot och kämpa. Men i tisdags så bestämde jag mig på riktigt, efter många lama försök att sluta de senaste veckorna. Det har alltid slutat med att jag blivit så pass otrevlig att jag inte riktigt vetat hur jag ska bete mig som en människa. Jag spottade och fräste, skrek och härjade en bra stund innan jag och min gubbe bestämde oss för att det nog inte var en bra idé just då.

Men som sagt, i tisdags natt så bestämde jag mig faktiskt: Nu får det fan vara nog! På onsdagsmorgonen rökte jag upp det sista jag hade, satte mig på en buss till Tingsryd och hjälpte mina morföräldrar och städa under eftermiddagen. Jag gick inte genom Börjes påvägen dit, jag gick inte genom Börjes på väg hem. Jag stannade inte till på Pressbyrån väl tillbaka i Växjö och jag har inte rökt sedan dess. "Okey" tänker ni kanske, "Hon har bara varit rökfri i knappt fyra dagar, grattis liksom". Men då kan jag tala om för er att de första dagarna är de värsta dagarna.

Min mamma sa att man brukar dela upp det i tre-perioder och det är de som är jobbigast att ta sig förbi.

De tre första:
  • timmarna
  • dagarna
  • veckorna
  • månaderna
Jag har kommit förbi de tre första timmarna och dagarna och siktar in mig på nästa stolpe. Det är är något jag faktiskt vill bli av med innerst inne även om jag många gånger har tänkt att jag inte vill sluta! Men kom igen, det är bara de 4-5 första blossen som faktiskt smakar gott, resten drar man i sig för att klara sig tills nästa cigg. Ju längre in på den där ciggen man kommer desto sunkigare blir det.

En sak jag har bestämt mig för är att sluta utan "hjälpmedel", så som nikotintuggumin, snus, låtsas-cigg osv. Det är ju beroendet jag vill bli av med, och jan kan sätta pengar på att 90% av begäret och beroendet sitter mer i fingrarna och den sociala samvaron än nikotinet i sig. Så vad har jag då för nytta av en plastcylinder fylld med nikotin fastklämd mellan mina fingrar istället för en riktig ciggarett? Ingen alls, det är ju bara att göra det otroligt mycket svårare för sig! Det är så jag uppfattar det i alla fall.

När jag varit rökfri i 3 månader ska jag få en morot. Jag har bestämt att det ska vara något jag verkligen vill ha och som jag bara får köpa för de pengar jag sparat in på att inte röka. Det ger en ganska härlig kick i baken kan jag lova!

Nu ska jag ge mig för den här gången, min stackars lilla dator håller på att ge upp helt just nu.

Ta hand om er så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback