Refreshment

Written by Syndroma: 2010-02-27 at 22:12:19 - Den stora resan: Sluta röka, Comments [0].
Jag har varit SKITKASS med mitt sluta-röka projekt under och efter jul&nyår. Så kass att jag nästan skäms. Det har varit mycket som påverkat "förseningen" och orken har bara inte funnits att stå emot och kämpa. Men i tisdags så bestämde jag mig på riktigt, efter många lama försök att sluta de senaste veckorna. Det har alltid slutat med att jag blivit så pass otrevlig att jag inte riktigt vetat hur jag ska bete mig som en människa. Jag spottade och fräste, skrek och härjade en bra stund innan jag och min gubbe bestämde oss för att det nog inte var en bra idé just då.

Men som sagt, i tisdags natt så bestämde jag mig faktiskt: Nu får det fan vara nog! På onsdagsmorgonen rökte jag upp det sista jag hade, satte mig på en buss till Tingsryd och hjälpte mina morföräldrar och städa under eftermiddagen. Jag gick inte genom Börjes påvägen dit, jag gick inte genom Börjes på väg hem. Jag stannade inte till på Pressbyrån väl tillbaka i Växjö och jag har inte rökt sedan dess. "Okey" tänker ni kanske, "Hon har bara varit rökfri i knappt fyra dagar, grattis liksom". Men då kan jag tala om för er att de första dagarna är de värsta dagarna.

Min mamma sa att man brukar dela upp det i tre-perioder och det är de som är jobbigast att ta sig förbi.

De tre första:
  • timmarna
  • dagarna
  • veckorna
  • månaderna
Jag har kommit förbi de tre första timmarna och dagarna och siktar in mig på nästa stolpe. Det är är något jag faktiskt vill bli av med innerst inne även om jag många gånger har tänkt att jag inte vill sluta! Men kom igen, det är bara de 4-5 första blossen som faktiskt smakar gott, resten drar man i sig för att klara sig tills nästa cigg. Ju längre in på den där ciggen man kommer desto sunkigare blir det.

En sak jag har bestämt mig för är att sluta utan "hjälpmedel", så som nikotintuggumin, snus, låtsas-cigg osv. Det är ju beroendet jag vill bli av med, och jan kan sätta pengar på att 90% av begäret och beroendet sitter mer i fingrarna och den sociala samvaron än nikotinet i sig. Så vad har jag då för nytta av en plastcylinder fylld med nikotin fastklämd mellan mina fingrar istället för en riktig ciggarett? Ingen alls, det är ju bara att göra det otroligt mycket svårare för sig! Det är så jag uppfattar det i alla fall.

När jag varit rökfri i 3 månader ska jag få en morot. Jag har bestämt att det ska vara något jag verkligen vill ha och som jag bara får köpa för de pengar jag sparat in på att inte röka. Det ger en ganska härlig kick i baken kan jag lova!

Nu ska jag ge mig för den här gången, min stackars lilla dator håller på att ge upp helt just nu.

Ta hand om er så länge!

Sigma Makeup nyheter

Written by Syndroma: 2010-02-27 at 21:39:26 - Tips (beauty), Comments [0].Den 22 februari släppte Sigma Makeup sitt nya penselset,"Professional Brushes Advanced". Det är en liten samling på 15 penslar varav 7 nya penslar för ansiktet, 7 för ögon och deras första läppensel.

Setet innehåller:

SS134 - Large Power Brush
SS129 - Powder/Blush Brush
SS131 - Duo Fibre Power Brush
SS138 - Tapered Face Brush
SS165 - Tapered Highlighter Brush
SS192 - Large Concealer Brush
SS195 - Concealer Brush

SS210 - Small Eyeliner Brush
SS212 - Flat Definer Brush
SS214 - Short Shader Brush
SS217 - Blending Brush
SS222 - Tapered Blending Brush
SS226 - Small Tapered Blending Brush
SS227 - Large Fluff Brush

SS316 - Lip Brush


Setet kommer tillsammans med Sigma's brushroll och hela kalaset koster $149 (ca 1020SEK i nuläget).- - -

Om du som jag har en ganska knaper inkomst men fortfarande vill ha bra penslar så tycker jag att du borde besöka och kanske till och med testa Sigma Makeup. Av det jag testat så är det faktiskt inte några kassa penslar, utan faktiskt riktigt bra. Jag lovar att recension nr.2 där jag använder penslarna som jag köpte snart kommer, det har varit lite mindre torka här på sistone.

Hur som helst så är jag ganska så lagom sugen på både det nya och det gamla setet. I det nya setet så är det läppenseln  och den stora concealerpenseln som lockar mest. Läppenseln har en hylsa som gör att man kan ha med den i väskan och det tycker jag är jättesmart. De gånger jag använder gegg på läpparna så använder jag helst pensel och ska man ha med sig en vanlig pensel i väskan så har den samlat på sig så otroligt mycket skräp att den inte går att använda.

Vill du veta mer om vad du kan använda penslarna till så besök Sigma's hemsida, där har YouTube-gurun Tiffany-D gjort en video där hon förklarar penslarnas olika användningsområden.

Källa:
www.SigmaMakeup.com


Seche Vite

Written by Syndroma: 2010-02-02 at 21:55:55 - Hår&Hud&Naglar, Comments [1].
Jag är frälst!

Seche Vite Dry Fast Top coat är som det låter, ett överlack som torkar fort. Ingen överdrift där inte! För mig är det inte bara bra utan superbra, för när jag lackar mina naglar har jag inget tålamod så det blir massvis med spännande märken. Seche går ner i alla lager, torkar fort och utlovar att naglarna inte blir gula. Bra va? Hurvida det är med de gula naglarna får jag se när det är dags för borttagning. Just nu är jag omåttligt nöjd med mina Re-Fresh Mint naglar i alla fall!Förresten, är det någon annan som läst varningstexten på Seche Vite's förpackning? Vill ni veta vad det står? Det får vi veta varken ni vill eller inte:

WARNING! This product contains a chemical that is know to the state of Carlifornia to cause birth defects or other reproductive harm.

Är det någon mer än jag som tycker att det låter ganska ostabilt? Farlig kemikalie eller inte, jag är fortfarande frälst!

Glad gnu!

Written by Syndroma: 2010-02-02 at 13:28:47 - Nytt i sminkväskan, Comments [0].
Mitt paket från TransDesign kom fram i alla fall! Jag är galet glad och ska genast leka med mina nya leksaker!

I paketet fanns:
China Glaze - Strong Adhesion Base Coat
China Glaze - Re-fresh Mint
China Glaze - Lemon Fizz
China Glaze - Light as Air
China Glaze - Happy Go Lucky
Seche Vite - dry fast Top Coat

För övrigt håller jag på med lite ny design till bloggen, är det kaos förstår ni varför!