Följ med på min resa! (introduktion 1)

Written by Syndroma: 2009-10-12 at 00:18:09 - Den stora resan: Sluta röka, Comments [1].
Så, beslutet är taget. Lockande morötter näst intill ordnade och det är snart dags för mig att bita i det sura äpplet och göra något jag borde gjort redan innan jag började. Nämligen att sluta röka!

Jag vet att den här kategorin kanske inte riktigt passar in i den här bloggen eller med det jag egentligen tänker ha bloggen till. Men varför jag bestämt mig för att faktiskt publicera resan i den här och inte i min privata är för att det först och främst är den jag använder mest. Efter det så hör skönhet och rökning i hop, i alla fall i hur vida det i många fall förvärrar hyn. Jag har en ganska kass hy och har haft länge nu och jag vill göra något åt det. Vilket inte bara innebär att sluta röka utan förmodligen också ett produktbyte. Men mer om varför ett produktbyte kanske är aktuellt kommer vid senare tillfälle.

Hur som helst, för att gå tillbaka till indroduktionen av den här kategorin, så vill jag inspirera! Inte bara till att sluta röka utan också genom finna själva viljan man behöver för att kunna säga nej och avstå. Har man viljan kan man göra allt! Glöm aldrig det!

Min tanke var att ta en "före" bild och efter det dokumentera inte bara hur hyn beter sig utan också hur det går för mig. Men eftersom min stackars kamera drar sina sista trogna andetag kan det blir lite svårt. Jag skall lösa det på något vis.

Hoppas ni vill följa med på min resa. Kanske peppa, skälla, kritisera och tipsa mig.
Det här skall bli otroligt spännande!

Förändringar

Written by Syndroma: 2009-10-10 at 21:09:37 - Vardagstrams, Comments [0].
Under hela mitt tonårsliv då hormoner börjat spöka och finnar börjat frodas har jag trott att jag har haft fet hy. Men efter lite eftertanke, ihågkomna ord från en vän och ett uttalande från syster har jag börjat tänka om lite. Jag må ha finnar och plitor... men frågan är om jag inte har känslig hy ändå. Om vad jag läst mig till under kvällen skulle det kunna stämma.

- Blir lätt röd vid värme och ansträngning
Jag blir inte bara röd, jag blir knallröd
- Bränner sig lätt vid solning, känslig för sol
Att säga att jag är känslig för sol är en underdrift
- Mycket blek i hyn
Yes, ma'm
- Dålig livsstil
Jag röker (moralpredika inte, jag vet precis vad jag gör och vad jag utsätter mig själv och andra för och jag försvarar det inte), har väl inte käkat världen bästa mat även om min livsstil överlag är 100 gånger bättre än vad den var för bara ett år sedan. Men det är ävl synd att säga  att den är bra.

Usch och fy, nu kommer jag ligga och tänka på det här tills jag antingen fått det bekräftat eller obekräftat. Alltså är det hög tid för fröken att bege sig mot närmasta hudteraput.

Önska mig lycka till!

TÄVLING

Written by Syndroma: 2009-10-05 at 23:32:39 - Vardagstrams, Comments [0].
MicroMiss har just nu en tävling där du kan vinna Twin gloss i färgen Raspberry från Make up store!
Skynda, skynda och svara på frågan så kanske du blir en lycklig vinnare!