Sigma Makeup

Written by Syndroma: 2009-12-28 at 18:35:59 - Nytt i sminkväskan, Comments [0].

Jag har haft lite pengar liggandes på mitt PayPal ett bra tag nu som jag inte har kunnat bestämma mig för vad jag ville göra med. Igår så bestämde jag mig för att klicka hem två penslar från Sigma Makeup. Ett märke jag varit väldigt nyfiken på ett bra tag.

Sigma's penslar ska, om man lyssar och läser den goda kritik de fått, vara jämförbara med MAC's penslar och därtill vara betydligt billigare. Till en början var jag väldigt tveksam och visste inte riktigt vad jag skulle tro om det, så jag började sökte information och recensioner till fördärvelse. Det enda jag hittat hittills är en foundationpensel som bokstavlig talat dog under rengöring. Trots det så tror jag väldigt gott om de här penslarna och jag kan knappt bärga mig tills dess att min två "provpenslar" kommit hit.

Förutom foundationpenseln som dog så har jag som sagt inte hittat mycket mer dålig kritik rent prestationsmässigt. Däremot så är det många som ifrågasätter hurvida det är rätt eller fel att Sigma i princip totalt rip-offat MAC's penslar. Jag kan personligen tycka att det kan ha sina fördelar med att två märkens penslar ser väldigt lika ut. Det kan hjälpa många som inte har jättekoll på penslar att välja rätt penslar till rätt ändamål men jag kan också tycka att de är lite väl lika varann. Fast presterar de bra så tänker jag inte vara den som klagar.

Jag ville från början beställa deras kompletta kit, men bestämde mig efter många om och men att hejda mig och beställa två "prover först" för att se om de två lever upp till mina förväntningar. Inte för att det hade skadat mig egentligen då jag inte äger några bra penslar i nuläget som kan förstöra mitt intryck, I can only get better. Likväl så är det bättre att vänta och testa så jag inte slängt iväg onödiga pengar på något som jag i så fall kunnat spara undan till min MAC-samling.

 

De penslar jag beställde är:

 

Det här ska bli otroligt spännande!
www.SigmaMakeup.com

En liten update

Written by Syndroma: 2009-12-27 at 23:58:21 - Den stora resan: Sluta röka, Comments [0].
Så, jag tänkte att jag skulle göra en liten update över vad som har hänt med min stora resa sedan oktober. Vilket egentligen inte är så mycket men lite förändringar har det ändå blivit. Det gick väldigt bra i början, jag saknade knappt mina små cancerpinnar. Låt oss säga att det gick utför på helgerna, då det blev alkoholintag. Även om framstegen har varit någolunda instabila så närkte jag i alla fall skillnad på min hy när jag var som duktigast, finnarna blev betydligt mindre och alla små röda plitor blev färre. Jag fick till en någolunda bra före-bild innan jag började lägga ner.Det är lite svårt att se, men det värsta samlas ner vid hakan och ner mot halsen. I nuläget ser min hy mer ut som på bilden, fast lite bättre. Jag hoppas jag ska finna lite mer styrka efter att julhelgen är helt över och det nya året nalkas. Just nu har jag inte som helst motivation att ens försöka kämpa mer än att hålla vardagsrökningen så låg som möjligt. Även små framsteg är bra framsteg!

Sammanfattning:

+ Min vardagsrökning har minskat markant. Istället för ca 4-5 paket i veckan är jag nere på ca 2 och detta är något jag hållt sedan i slutet av oktober.
+ Jag har skrivit en stor tjock pepplista som jag läser varje dag för att samla motivation.

- Eftersom jag inte har så mycket att göra om dagarna blir rökningen en sysselsättning som jag håller fast vid lite extra hårt. Note to self: hitta bättre och roligare tidsfördriv.
- Att ha åldern inne försvårar mina planer, eftersom det rent teoretiskt inte finns någon som kan förbjuda mig att köpa ciggaretter när,var och hur jag vill. Att lämna leg. hemma är inte heller någon bra idé.

Nästa tillfälle jag bloggar inom den här kategorin ska jag dela med mig av min pepplista, den kanske kan vara till hjälp för någon annan än bara mig själv.

Take care for now!

God fortsättning för tusan!

Written by Syndroma: 2009-12-27 at 12:48:57 - Vardagstrams, Comments [0].

Usch och fy vilken dålig bloggare jag har varit. När jag började hade jag världens ambition och jättemycket idéer på sånt jag ville göra och visa. Lite får jag nog skylla på mitt kameraproblem. Min kamera som dog nu i höstas fick en ersättare som var än värre! Den känns ungefär som en mobilkamera från 2003, fast en mobilkamera från 2003 hade säkerligen sparkat min nuvarande kameras rumpa, ganska jäkla hårt :(

Så ett tusentips från mig: Köp inte en budgetkamera från Media Markt förrän du kollat upp recensioner på nätet först. Finns det inga sådana? Köp inte kameran.

Jag tänkte i alla all önska er alla som tittar in här utav misstag ibland, en riktig god fortsättning och hoppas att ni återkommer vid annat tillfälle (: