Update - nio månader senare

Written by Syndroma: 2011-12-23 at 08:30:13 - Projekt: Rent fejs, Comments [0].
Kände att det var dags att uppdatera den här kategorien en slatt. Juli... skäms på mig! 

I det här inlägget tänkte jag mest filosofera lite runt mitt projekt och gå igenom nuvarande hudvårdsrutin en annan gång. Före- och efterbilder får också vänta tills det blir lite roligare dagsljus. 

Att tvätta med olja har varit något som passat mig förvånansvärt bra. Visst är det annorlunda än traditionella hudvårdsprodukter och det tog en stund innan jag vant mig och accepterat "förlusten" av alla mina vanliga produkter. Nu när jag har vant mig känns tanken på att gå tillbaka till dyra krämer och rengöringar (om än lockande, jag går fortfarande igång på intressanta produkter) väldigt konstig. OCM + NoPoo har onekligen varit det enda som faktiskt gjort någon egentlig och märkvärd skillnad för mig och min hy. Så enkelt är det.

Det känns mycket bättre nu, mer balanserat så att säga. T-zonen är fortfarande fetare än resten av ansiktet, men det kan jag leva med. Ansiktet är jämnare än vad det var för 9 månader sedan. Nog for jag fortfarande finnar och pormaskar som vill se världen på lite närmre håll, men det är ingenting jämfört med hur det var när jag började. För att inte tala om tidigare år... de riktigt stora, gula och maffiga blemmorna verkar gett upp helt och hållet. Viktigast av allt: det gör inte ont längre! Knutorna jag hade vid käkarna som gjorde ont som döden, är borta. Mina stora porer och resten av paketet kan jag leva med när det inte smärtar hela ansiktet.

Att tvätta ansiktet med olja känns väldigt främmande (och nu kommer det oundvikliga 'men'et), men jag tycker absolut att det är något man borde prova på, precis som med vilken annan rengöring som helst. Det är galet billigt och man har överlag väldigt lite att förlora på det. För mig funkade det, kanske gör det även det för dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback