Växjö Design och Konstskola

Written by Syndroma: 2010-05-29 at 20:05:57 - Vardagstrams, Comments [0].
För tredje året i rad ställde jag upp som mua åt VDK, min "gamla" gymnasieskola! Det var fantastiskt roligt men samtidigt fantastiskt jobbigt! Jag stod upp mellan kl 10-15 utan några som helst pauser, men det var det värt. Det var så fruktansvärt roligt att få komma ut och sminka igen och jag tycker själv att jag gjorde ett riktigt bra jobb. Speciellt med tanke på att jag varit sjuk i drygt två veckor och inte har kunnat "öva" på mig själv hemma. Vill ju inte riskera ögoninflammationer och sådant otrevligt.

Skolan var sponsrade utav både FACE Stockholm och Make Up Store, själv höll jag till på FACE hela dagen. Det var väldigt roligt att vara där och spana in deras produkter eftersom jag väldigt sällan köper saker där. Jag har varit en hängiven MUS ganska länge nu men efter gårdagen så har jag kunnat kika in lite intressanta prylar som hamnar på inköpslistan (: Redan igår unnade jag mig en brush-roll till mina nya penslar, fick dessutom lite rabatt från FACE vilket var väldigt trevligt!

När alla var färdigsminkade vandrade jag och mina fantastikt ömma ben vidare till Konsthallen för att spana lite på genrepet. Det var redan där det slog mig att det här, hela konceptet, är något jag verkligen skulle vilja syssla med. Designa och sy kläder, sminka och visa upp! Fick sådan jäkla ståpäls på armarna när mina favoritdesigners visade upp det de har jobbat med hela hösten och våren! Ståpälsen var ännu värre under den riktiga visningen, stolt var jag, över de små liven!

Efter genrepet så vandrade vi tillbaka till skolan där jag fastnade framför stashlådan skolan fått låna från MUS och testade ännu fler saker och lade till ännu fler saker till inköpslistan, haha! Missade helt att jag skulle fått lite käk utav mina gamla lärare eftersom jag missat lunchen, så uppslukad var jag.

Som sagt, en helt proppfylld dag med mycket av det jag gillar allra mest. Underbart!

Bitter

Written by Syndroma: 2010-05-07 at 00:25:03 - Vardagstrams, Comments [0].
Idag var tanken att jag skulle ha betställt lite prylar till mig och mamma, i från det amerikanska landet. Det visade sig att det skulle gå käpprakt åt helvete! Valutan hade gått upp och det fattades $0,30 för att kunna genomföra beställningen. Så det var bara till att snällt föra över lite mer pengar till PayPal och vänta tills på måndag (som tidigast)! BAAH! Så länge prylarna är här innan den 27maj så är jag nöjd...

Jag försöker bygga upp lite rutiner i min vardag. När man är arbetslös så blir man väldigt lätt förslappad, orken och livsgnistan försvinner! Så jag tänkte att lite rutiner kanske skulle hjälpa mig att dra mig upp ur depp-gegget.

- En kort promenad om dagen, på förmiddagen. Förslagsvis 30 minuter
- Hitta en bra bra tid att vakna på samt en bra tid att gå och sova på
- Fräsha upp mig lite, även om jag inte ska iväg under dagen
- Ägna en timme om dagen åt lite lägenhetsputs (att äga två vita katter har sina nackdelar)

Jag jobbar på fler saker att lägga på listen, men i nuläget tycker jag den nuvarande borde funka bra!